Jag hann till Åbo och fotografera stenen på plats i utställningen

Så här är bilden på hur det såg ut i Galleri Campus och här nedan är min ”saga” som hör till stenen.

Någon gång i framtiden, någonstans i en storstad sitter en liten flicka tillsammans med sin gamla farmor framför den stora skärmen som visar en mysig flammande brasa. 

Farmor tittar ut över tågen som passerar på 100 meters höjd utanför hennes fönster och drömmer sej långt bort.   Flickan låter fingrarna glida över sittkudden hon sitter på. ”Farmor, vad är den här kudden gjord av?” ”Den är gjord i hårgarn, ett rent naturmaterial. Jag köpte den som en födelsedagspresent till mej själv från dina föräldrar. Den var väldigt dyr men den påminde om min barndom när jag bodde på landet. Då var luften ren och naturen grön och frisk. Jag minns att jag brukade sitta på en sten som den här ute i skogen och bara tänka och lyssna på tystnaden. ”

Flickan byter snabbt bild på skärmen till en vacker vy från en skogsglänta. ”Vad skönt att vi kan sitta här tillsammans farmor och lyssna på tystnaden ” säger hon sen och flyttar sej närmare farmor.

En tanke på “Jag hann till Åbo och fotografera stenen på plats i utställningen

  1. Hej på dej!
    Stenen är otroligt vacker, den är verkligen som en av stenarna i skogen. Men jag hoppas att sagan förblir en saga i framtiden också, så att vi får fortsätta njuta av både din tuftade härliga sten och av de riktiga stenarna och tystnaden i vår skog.
    Kusin Ann-Christine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s